Om MAMA

100 % dansk uld. 100 % bæredygtigt. 100 % dyrevelfærd.

Spild af god uld

Hvert år ender tonsvis af god, dansk uld som småt brændbart på lossepladsen. Samtidig spilder vi tonsvis af CO2 og kemikalier på at importere garn fra den anden side af jordkloden.

Det skal vi have lavet om på.

Lille forretning – stort formål

I MAMA yarn har vi gjort det til vores mission at bringe den glemte danske uld frem i lyset for at give vores kunder en helt særlig strikkeoplevelse.

Læs mere om vores arbejde med bæredygtig garnproduktion her.

Vi er en lille spiller i en stor branche – men vi håber ikke desto mindre, at vores indsats kan være med til at inspirere andre til en bedre udnyttelse af vores lokale ressourcer.

Bæredygtigt garn af dansk uld

Alle vores garner er produceret af overskudsuld, som vi har hentet hos lokale alpaka- og fåreavlere. Det er uld, som ellers ville blive kasseret og brændt, selv om det er glimrende at strikke med.

Klik her for at se, hvordan dit strikkekit bliver til.

Ulden testspinder på spinderok, inden vi sender den til spinderiet. Det giver dig et garn med den optimale fibersammensætning og sikrer, at alle uldtyper behandles korrekt.

Specialudviklede strikkekits

Formålet er at vise, at det er muligt at skabe bæredygtige strikkedesigns, der har respekt for råmaterialerne, uden at du skal gå på kompromis med hverken komfort eller kvalitet.

Se alle MAMAs strikkekits her.

Alle vores strikkekits er udviklet specifikt til hver enkelt garntype, og ingen opskrifter er mere komplicerede, end at alle kan følge med.

Det giver dig sjovt og unikt kvalitetsstrik – med god samvittighed.

Hvem er MAMA?

MAMA yarn er grundlagt af og navngivet efter to midtsjællandske kvinder, som elsker garn og uld og alt det, det kan omsættes til.

MAja er MAMAs uld-ekspert og står for den tætte kontakt til vores uldleverandører. Hun er den kreative ildsjæl bag vores eksperimenter med garn og filt og klipper også gerne et får i ny og næ.

MAria er MAMAs strikketante. Hun designer vores strikkekits og arbejder løbende på at udbygge vores netværk af lokale kunsthåndværkere, der ligesom os brænder for at formidle det gode håndværk.

Ingen af os ved en døjt om at drive virksomhed. Derfor har vi allieret os med Mikkel, som – udover at være gift med Maria – står for MAMAs økonomi og drift og sikrer, at bunkerne af råuld ikke bliver alt for store.